T: 0031 (0)6 241 26 539     E: tinevandeweyer@ziggo.nl

TRANSLUCEO 2004 Terug naar portfolio

  • In →
  • OPDRACHTEN VANAF 2000

Opdrachtgever: Gemeente Leeuwarden Potmarge
L x b x h: 520 x 150 x250 koper/rvs

De Potmarge is één van de oudste middeleeuwse waterlopen van Friesland, een uniek natuurgebied en een rijksmonument. Het gebied heeft een rijk verleden met veel buitenhuizen, hoven en kwekerijen. Deze natuurlijke waterloop kruipt als een kronkelende groene slang vanuit het buitengebied de stad in, een verbinding tussen de drukte van de stad en de stilte van de natuur. Een veelzijdig gebied om te recreëren, te dwalen, van de natuur te genieten, maar ook een geliefde fietsroute tussen werk of school en thuis.Het gebied kenmerkt zich als een herwonnen stuk stadsnatuur.

Licht en lucht zijn de aders van Friesland. Het water – minstens zo manifest aanwezig – reflecteert het licht en de lucht. Het vormt er de transparante en steeds dynamische spiegel van. Licht en lucht is dus het onderwerp en daarvan de equivalenten: helderheid, doorzichtigheid, reflectie.

Tramsluceo herinnert aan een ark, een botenhuis, aan transport, planten. Transparantie speelt een belangrijke rol. Het beeld reflecteert in het water en vormt wisselende patronen links en rechts om zich heen. Het zonlicht tovert via de lading van de kratten transparante aquarellen op de omgeving.

TRANSLUCEO 2004

Contact

Adresgegevens

Tine van de Weyer
Mr.Stormstraat 17
5041 CN TILBURG
T: 0031 (0)6 241 26 539
E: tinevandeweyer@ziggo.nl

×