Selecteer een pagina

Kookschort Leentje en sloof-Soof

maandag 20 september 2021 | TVDW-artproductions

Na het succes met de mondkapjes van kaartjes naar kapjes gebaseerd op klassieke kartonnen treinkaartjes uit de vorige eeuw ontwikkelde TVDW-artproductions tijdens de lockdown in 2021 het kookschort ‘Leentje’ in een oplage van 50 stuks. Daarbij werden zeven bestaande Nederlandse gezegdes die op enigerlei wijze met voedsel maar vooral ook met menselijk gedrag te maken hebben omgebogen in een vragende vorm. De verandering in een vraag zorgt ervoor dat de bestaande stelligheid van de uitdrukking enigszins op losse schroeven komt te staan. De vraag stellen is de opening naar een gesprek.

Na Leentje volgde SloofSoof in een oplage van 55 stuks waarbij de tekst van Leentje door de stichting Tilburgse Taol vertaald is in het Tilburgs. SloofSoof is verkrijgbaar in verschillende kleuren en in verschillende lengtematen variërend van 74 cm tot 103 cm.

Grafisch tekenaar Ivo van Leeuwen die samen met Sander Neijnens verantwoordelijk is voor het lettertype TilburgsAns waarin de tekst van zowel schort Leentje als sloofSoof is gezet, tekende de kokkin met de pan in de aanslag. Uit haar bakpan kringelen de kookgeuren van de vragen over strijd, slijmen en mateloosheid. Over vriendelijkheid, zinloosheid en vermeende hopeloosheid.

Het kookschort ‘Leentje’ (€ 35,00 incl BTW) en ‘sloofSoof’ (€ 40,00 incl BTW) zijn binnenkort te koop via de webshop op tvdw-artproductions.nl en bij enkele winkels in Tilburg.

Tot de webshop live is te bestellen via info@tinevandeweyer.nl.

Meer blogs

Ga toch koken mens!

Ga toch koken mens!

‘Ga toch koken mens,’ voegde wijlen Pim Fortuyn destijds zijn interviewer Wouke van Scherrenburg geërgerd toe. Met dit onversneden 'loop naar de pomp' was er prompt een gevleugelde uitdrukking geboren. Zo gemakkelijk ging dat nog 20 jaar geleden. Geen hoger recht dan...

Lees meer
Werken met klei weer opgepakt

Werken met klei weer opgepakt

Afgelopen jaar heb ik het werken met klei opnieuw opgepakt. Dit jaar ben ik gestart met het maken van keramisch gebruiksgoed en unieke handgevormde tegels. Tussen 1980 en 1990 realiseerde ik meerdere monumentale beelden in klei. Keramische vleugels In 2020 heb ik het...

Lees meer